Friday, December 14, 2012

قطعه ی نام آوران بهشت زهرا

ناصر حجازی (۲۳ آذر ۱۳۲۸ در تهران-۲ خرداد ۱۳۹۰ در تهران) مربی و بازیکن فوتبال ایرانی بود. او دروازه‌بان اول تیم ملی فوتبال ایران در دهه ۱۳۵۰ بود و ۲ قهرمانی در جام ملت‌های آسیا، ۱ قهرمانی در بازی‌های آسیایی و شرکت در المپیک و جام جهانی فوتبال را در کارنامه دارد. او هم‌چنین به هم‌راه تیم تاج قهرمانی در جام تخت جمشید و جام باشگاه‌های آسیا را تجربه کرده‌است.
فدراسیون بین‌المللی تاریخ و آمار فوتبال حجازی را دومین دروازه‏بان برتر قرن بیستم قاره آسیا پس از محمد الدعایه عربستانی معرفی کرده‌است.





جانپناه تخت فریدون
کوهنوردان پاکستانی به همراه زنده یادابراهیم شیخی-عیوضی-محسن نیکروش


ابراهیم شیخی کوه نورد برجسته و صاحب نام و نیز عضو اسبق تیم ملی کوهنوردی ۱۶/۳/۱۳۶۷ در ارتفاعات منطقه پالون گردن – سینه زا ( ارتفاع ۳۷۰۰ متر ) بر اثر حمله قلبی در گذشت.ابراهیم شیخی از چهره های نام آشنای کوه نوردی ایران بود . در کتاب « تاریخ کوه نوردی و غار نوردی ایران »  از او به عنوان سرپرست کوه نوردان گروه آزاد کاوه ٬ در صعودی که برای نخستین بار از جنوب غربی یال چال ـ چال به دماوند در زمستان  ۶۲ صورت گرفت ٬ نام برده شده است و نیز ٬ حضور در تیم اعزامی فدراسیون کوه نوردی برای اجرای اولین صعود زمستانی گرده ی آلمانها (زمستان ۶۳)  از دیگر فعالیت های قابل توجه وی می باشد . 




صعود سه مسیر دماوند به همراه  مرحوم جلال رابوکی (جنوبی-قله-پناهگاه غربی-قله-پناهگاه تخت فریدون-قله-گوسفند سرای جنوبی) در ۲۰ساعت و ۳۰ دقیقه (۱۷/۴/۷۸)


طبق اطلاع تلفنی یکی از دوستان ٬ جزئیات بیشتر حادثه ای که در جریان آن ابراهیم شیخی جان خود را از دست داد ـ به نقل از عماد رفیعی ـ چنین است :
تیم سه نفره ی ابراهیم شیخی ٬ عماد رفیعی ٬ جلیل علیزاده در نظر داشتند طی برنامه ای پنج روزه و  با حرکت از ولنجک تهران و انجام صعودی طولانی و خط الراسی از مسیر توچال ـ سی چال ـ کلون بستک ـ سرکچال ها ـ خله نو و  سپس خط الراس پالون گردن ـ سینه زا و چپکرو ـ ورارو خود را به جبهه غربی دماوند برسانند و با صعود دماوند برنامه ی خود راپایان دهند که این حادثه ی ناگوار اتفاق افتاد .




آیدین نیکخواه بهرامی (زادهٔ ۱۶ بهمن ۱۳۶۰-درگذشتهٔ ۷ دی ۱۳۸۶) یکی از اعضای تیم ملی بسکتبال ایران و باشگاه صبا باطری بود. او نقش بزرگی در قهرمان تیم ملی بسکتبال ایران در رقابت‌های قهرمانی آسیا داشت. برادر او صمد نیکخواه بهرامی عضو تیم ملی بسکتبال ایران است.






ثریا بختیار سرمربی تیم ملی بسکتبال ایران و بختیار بود که سالها بدون اسپانسر و هزینه ی شخصی تیم را اداره می کرد.







اسماعیل زرافشان، قدیمی‌ترین و همچنین پدر عکاسی ورزشی ایران در سال ۱۳۰۷ در تهران به دنیا آمد.وی از ۷ سالگی دوربین عکاسی به دست گرفت و تا آخرین روزهای زندگی به این حرفه ادامه داد.زرافشان همان زمان با یک دوربین جعبه‌ای اولین عکس عمرش را از پدرش در میدان سرچشمه تهران گرفت. وی زمانی که پدر و مادرش به اجبار او را همراه برادرش به کار بنایی می‌فرستادند، کار عکاسی را با عشق و علاقه آغاز کرد.زرافشان از سال ۱۳۱۷ کار عکاسی را به عنوان شاگرد عکاس آغاز کرد و در سال ۱۳۳۴ همراه با تأسیس روزنامه کیهان ورزشی، به عنوان عکاس ورزشی در قدیمی‌ترین نشریه ورزشی ایران مشغول به کار شد.وی بیشترین تعداد دربی را عکاسی کرده است.





 علی محمدپور،پیشکسوت ورزش کوه نوردی ایران که بسیاری از رکورد ها و اولین های این ورزش متعلق به او بوده. از بنیان گذاران کوهنوردی حرفه ای درایران .علی محمد پور در دوران حرفه ای ورزشی خود موفق به دریافت عنوان جوانمرد ورش ایران ازجامعه ورزشی گردید.سال ۱۳۵۵ ... تيم مشترک کوه نوردان ايران و ژاپن به سرپرستی تيمسار محمد خاکبيز و عضويت مختار مهدی زاده ٬ علی محمدپور ٬ قاسم دادفرمای ٬ يوسف هندی ٬ بهزادی ٬ محمد جعفراسدی ٬ جلال رابوکی و ولفگانگ گورتر عازم صعود به قله تيز و يخ زده مانسلو شدند . محمد جعفر اسدی از ايران پرچم کشور خود را برفراز قله برافراشت .



عبدالحسین فعلی که به حاج فیلی نیز شهرت دارد در سال ۱۲۸۵ شمسی در استان لرستان به دنیا آمد. وی در سال‌هایی که کشتی در گود زورخانه انجام می‌شد یکی از کشتی‌گیران نامی ایران بود.برادر بزرگش به نام پهلوان سرپولکی، وی را به سوی ورزش کشتی پهلوانی که مختص ایرانیان قدیم بود، سوق داد و مشوق اصلی او در این راه بود.عبدالحسین فیلی در زمان رضاخان پس از چند سال تمرین کشتی، به مقام پهلوانی پایتخت و ایران رسید.